Selecteer een pagina

bloem
Planten, bloemen, dingen. Het maakt niet uit, het gaan bij mij allemaal dood. Dus. Ja. En dan? Dan ga je maar aluminium draad bloemen maken. Die dan zo leuk blijken te zijn dat je er nog een paar maakt. Ik word erg vrolijk van deze diy en kan eigenlijk niet meer stoppen ze zelf te maken. Wil jij ook graag weten hoe je ze maakt? Lees dan verder 🙂

Wat heb je nodig?
materialen

Hoe werkt het?
Begin met het middelste gedeelte van de bloem. Ik heb de draadbuigtang gebruikt om de vormen te maken. Maak een plat rond stukje, dit kun je natuurlijk zo groot maken als dat je zelf wilt. Daarna vouw je je draad in 8jes onder het ronde stukje door. Als je klaar bent met de bloem kun je beginnen met het steeltje. Ben je klaar? Knip het dan af met de kniptang. Als je aluminium draad gebruikt dan zou je dit ook met een gewone schaar kunnen knippen.

Omdat ik zo goed ben in uitleggen heb ik maar even een tekening gemaakt, snap je?:

uitleg

Als de bloem gelukt is kun je hem in een “voetje” plaatsen. Ik heb een bakje gevuld met gips en hem daar vervolgens in gezet. Al denk ik dat een voetje van hout misschien ook wel leuk is! Of een bosje bloemen, of…

pootje

De bloemetjes maken mij in ieder geval heel erg vrolijk, ik hoop jou ook. Ga je het ook proberen? Dan zou ik het heel leuk vinden om het resultaat te zien :).

detail

Psst: dit zou natuurlijk een héél leuk mamma-dag cadeautje kunnen zijn! 

3 Reacties

  1. Anneleen

    Oh zo leuk gemaakt! En inderdaad, ideaal als moederdag-cadeautje 😉

  2. Romy

    Super leuk! Ik ga het zeker weten maken

  3. Elsa

    Heel gaaf!!!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ik maakte gewoon nóg een vaasje… | - […] week maakte ik een betonnen vaas. Dus deze week een gipsen duh. Ik kreeg het verzoek om dit bloemetje te…