Selecteer een pagina

DSC07706_web

Heb jij ook altijd dat je plantjes plant; en dan niet meer weet wat het is? Waarschijnlijk komt het door mijn o zo niet groene vingers. Maar na verloop van tijd vergeet ik het gewoon. Ik doe maar wat. Al te blij dat ze überhaupt nog leven. Dan kun je natuurlijk gewoon een kaartje/plaatje/dingetje in de aarde steken. Maar je kunt ook deze stoere tags maken! Weer even een ouderwetse leuke gezellige diy. 

Stap 1: Ik raad aan om te beginnen met de tekst. Klinkt misschien een beetje vreemd maar geloof me. Ik deed het eerst andersom en dat werkt niet zo goed. Ik zou dus op de computer je tekst tikken. Ik heb het in photoshop gedaan maar het kan natuurlijk ook gewoon in word. Kies een mooi lettertype uit, type je tekst en print het uit.

Stap 2: Teken een kader rondom je tekst. Mijn kader was ongeveer 2 cm hoog bij 4 cm breed. Dit is het formaat van het stukje hout dat je nodig hebt! Dit stukje hout kun je gewoon bij de bouwmarkt halen. Maar als je het zelf kunt zagen uit een stukje dat je nog hebt liggen raad ik dat aan. (Scheelt veel centjes).

tekst_kader

Stap 3: Print het stukje tekst (zonder kader) nog een keer uit maar dan in spiegelbeeld. Vergeet dit niet! Ook dit heb ik ervaren, voelde me echt een sukkel.  

Stap 4: Smeer de geprinte zijde in met gel medium en plak die op het hout. Laat dit lang. En dan bedoel ik ook echt lang. Dus eh wat zullen we doen? Een paar uur? Een dag? Ik zou het een dag laten drogen voordat je doorgaat naar stap 5.

Stap 5: Eigenlijk ben je nu klaar! Maak het papier goed nat. En wrijf het héél voorzichtig van het hout af. Dit heeft bij mij wel een paar keer geduurd. De eerste 2 keer deed ik het toch te hard waardoor de tekst ook een beetje wegging op sommige plaatsen. De enige tip die ik hier kan geven is: doe het rustig aan. Maak het goed nat en werk in lagen. Laat het steeds even rusten en maak het weer opnieuw nat etc.

Ik ben heel heel erg nieuwsgierig wat jij van de diy vindt. Ga je hem proberen te maken? 
Oh en als je vragen hebt: gewoon stellen natuurlijk :). 


Schermafbeelding 2015-07-20 om 10.25.29

Dit is geen reclame maar ik heb lang naar de gel medium gezocht. Dus ik dacht dat het misschien wel handig was om even te laten weten waar ik het gehaald heb. Ik heb hem gekocht bij pipoos, maar denk dat je het wel bij meer winkels kunt vinden. Ik zou even googlen naar Gel medium Amsterdam ofzo.

3 Reacties

  1. L'univers de Susanna

    Wat een leuk idee!
    En de witte potjes passen supergoed bij de groene plantjes, steekt lekker af 🙂