Selecteer een pagina

Heb je weleens cappuccino cupcakes gemaakt? Ik hiervoor namelijk nog niet. Maar jeetje, dat is dus echt super lekker! Samen met Hattie en Laura heb ik de keuken getransformeerd naar een suiker-paleis. Overal suiker op de grond, bloem tussen de voegen en er is koffie gemorst, oeps. Lees verder als je wilt weten hoe je deze toetjes maakt 🙂 

De cupcakes zijn volges dit recept gemaakt. Was wel aardig wat gokwerk omdat ze in het recept met cups werken en niet met gram. Gelukkig bestaat google. De letters maken is eigenlijk niet zo moeilijk, als je de chocolade au bain marie hebt gesmolten kun je een plastic zakje als “pen” gebruiken. Als je alle chocolade in 1 punt giet kun je een mm van het zakje afknippen en ontstaat er een mini opening. Hoe groter het gat hoe meer chocolade eruit komt. Dus als je klein en precies wilt werken raad ik je aan het zakje zo klein mogelijk open te knippen.

Wees gerust: hier komt binnenkort een uitgebreide DIY over. Is wat lastig te omschrijven allemaal dus ik ga er denk ik een filmpje voor maken. Nu heb ik namelijk “Zapfino” geschreven omdat we meededen aan een typografie wedstrijd (zijn tweede geworden – jeej :)). Maar je kunt ook hele leuke cupcakes maken voor valentijnsdag! Of een verjaardag of…

5 Reacties

 1. Mariska

  Ik houd niet van koffiesmaak met cake of gebak 🙁 de chocoladeversiering op de foto is heeel pretty geworden! Sowieso de hele cupcake ziet er goed uit 😀

  • daisyvandergenugten

   ahh ja dat is net zoals met Tiramisu, of je vind het helemaal lekker of helemaal niets. Nou heeft dit cupcakeje wel een echt chocolade smaakje ofzo. Als je de “siroop” weg laat is de koffie ondergeschikt :). Maar thanks! 🙂

 2. emmaiscooking

  Ohh, dat ziet er echt ongelofelijk goed uit zeg!