Selecteer een pagina

Ben zo’n fan van B&B’s! Als interieur nerd is het altijd leuk om even bij iemand thuis te spieken. Bij deze mevrouw stond er op de boekenplank een huisje die functioneerde als boekensteun. Het geval wilde dat ik thuis nog twee zakken gips in de huiskamer had staan (sorry Frank), die nog lagen te wachten op een project. En dus besloot ik te kijken of het me zou lukken ook zoiets te maken. Stom genoeg heb ik er geen foto van genomen, het resultaat is dus iets anders. Maar alsnog ben ik er erg blij mee! Klik snel verder voor de volledige tutorial. 

Wat heb je nodig?
• Gips
• Een melkpak zonder dop
• Schuurpapier
• Tape of een lijmpistool

En nu?
Stap 1. Pak je melkpak en knip de onderkant eruit, hier gaan we straks namelijk het gips ingooien.
Stap 2. (Zie plaatje hieronder ter verduidelijking). Als je wilt dat het huisje geen deuk in het dak heeft moet je de driehoekige/deukjes aan de zijkanten van het pak eruit knippen. Hier komt natuurlijk een gat te zitten maar dat kun je dan weer dichtplakken met tape.

Stap 3: Plaats het melkpak op z’n kop in een bak zodat hij rechtop blijft staan (kijk maar even naar wat je in huis hebt, zelf had ik niets passends dus heb ik hem in een groentebakje geplaatst met daaromheen wat stevige objecten die hem op zijn plek hielden).
Stap 4: Giet de gips erin en laat het goed drogen, volg de aanwijzigingen van het pak.
Stap 5: Probeer geduld te hebben… Haal hem eenmaal droog uit je mal en klaar is kees! Het kan zijn dat er wat plakranden zichtbaar zijn van het pak zelf. Dit kun je simpel even opschuren en dan is het zo netjes en strak. 

Nog even in het kort: maak mal in de vorm van een huisje, plaats mal op zijn kop, giet gips, wachten en klaar is kees! 

0 reacties