design trends

Grafisch ontwerp trends in 2018

Na heel wat leuke uurtjes speuren op het internet heb ik mijn lijstje “ik hoop dat deze ontwerp trends zich voortzetten in 2018” afgerond. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het nogal lastig vond om keuzes te maken dus bereid je voor op een lange post. Pak er een kop koffie bij en laten we maar snel beginnen!

dropbox.design

Felle “poppende” kleuren
De pastelkleurtjes worden steeds vaker gecombineerd met poppende vrolijke kleuren. Wie wordt daar nou niet blij van? Het maakt de wereld een stukje vrolijker en dat is gewoon helemaal top. Dropbox is daar eerder dit jaar al mee begonnen maar ook Uber gebruikt steeds vaker felle kleuren en intense tonen.

Photographer: Philip Karlberg

Moderne stillevens
Grafische stillevens met veel kleur en mooie composities zie je ook steeds vaker in magazines of op Instagram voorbij komen. Ik moest meteen even denken aan het werk van Philip Karlberg.

Algorithm software graphics – Nutella Unica
AAAAH ik ging UIT MIJN DAK toen ik dit zag. Op basis van een algoritme ontwerpen is al een tijdje hip maar dit is echt next level. Dit is misschien wel mijn favoriete trend uit deze hele lijst, het maakt een brand heel dynamisch en energiek. Een extra voordeel dat Nutella hieruit haalt is dat het nu bijna een verzamel object is geworden. Waar ik vroeger het glas omspoelde om als beker te gebruiken (of als plantenpot) zou ik ze nu allemaal verzamelen en naast elkaar zetten.

Krzysztof Iwanski

Double exposure is terug van weggeweest
Ik weet nog wel dat dit een paar jaar geleden echt not done was. Of het door de Lomography hype komt dat dit weer terug is weet ik niet. Maar ik denk dat we hier voorzichtig mee moeten zijn. De foto’s moeten echt goed op elkaar inspelen wilt het er niet goedkoop uitzien.

Marijke Vanhommerig heeft dit ontworpen voor Ploff!

Handlettering en typografie (nog steeds)
Verder denk ik, en dan hou ik er echt mee op pinky pormise, dat de handlettering en typografie trend gewoon doorgaat in 2018. Opvallend is dat ik steeds vaker “dripping type” projecten voorbij zie komen.

Ben natuurlijk heel nieuwsgierig naar jouw favoriete design trend van 2017/2018. Staat hij hier al in het lijstje? Of heb ik er een vergeten? Laat het me weten in de comments :).

You may also like

Leave a Comment

We all love cookies! Door mijn website te gebruiken geef je me toestemming deze te gebruiken :-). yes! lees mijn privacy verklaring