Selecteer een pagina

Tijdens onze reis door Australië hebben we rondgereden in de hippie camper van Apollo. Voordat we deze campervan kozen, hebben we uiteraard rondgekeken op internet, zoekende naar ervaringen en reviews. De meningen en opmerkingen lagen echter zo ver uit elkaar dat we er niets van konden maken. We besloten het dus gewoon te doen. How little did we know… 

De Hippie Camper van Apollo is erg goedkoop dus de vraag is: wat kun je ervan verwachten / wat is realistisch? Mijn verwachtingen waren helemaal niet hoog, echt waar niet. Ik verwachtte een kleine auto, zonder airco of andere luxe voorzieningen. En dat klopte ook helemaal: er was wel een gasstelletje, kraantje met water en koelkastje dat groter was dan verwacht. Dus in dat opzicht leek alles gewoon perfect.

Ramen en deuren konden niet dicht
Tijdens het rijden is het geluid erg heftig, we moesten soms zo hard schreeuwen om elkaar te verstaan dat ik last kreeg van mijn keel. Het geluid werd naast het kraken, piepen en de motor extra versterkt door de deuren die niet goed dicht konden. Vaak moesten we de deur 3 tot 4 keer dichttrekken en dan nog bleek hij vaak niet goed afgesloten te zijn waardoor de wind en regen gewoon naar binnen kwam. Als er een vlieg of mug in de auto zit en je je raam even open wilt doen moet je er niet vanuit gaan dat je raam nog dicht kan. Die krijg je echt pas dicht als de auto weer stilstaat.

De ramen waren lek
Het regent misschien niet vaak in Australië maar als het regent… Dan regent het ook echt goed. Het voorraam en het raam in de schuifdeur bleken lek te zijn. Dit zorgde veelal voor flinke plassen water in de auto plus een nat bed. Niet heel chill. Het laten repareren heeft ons een dag gekost máár de wetenschap dat we nu geen plassen water meer in ons bed of op de bestuurdersstoel zouden vinden maakte een hoop goed.

En toen stonden we stil 
Het blije gevoel verdween snel toen we in Brisbane stonden en de auto niet meer aan de praat kregen. Na anderhalf uur wachten kon er eindelijk iemand langskomen. Het bleek helaas iets met de motor te zijn: de auto moest weggesleept worden. Maar dat kon hij natuurlijk niet doen, daar moest iemand anders voor komen. Anderhalf uur daarna werd de auto weggesleept en moesten wij naar een hotel (dat wel heel netjes werd betaald door Apollo). De dag erna zijn we tot een uur of drie bezig geweest met het heen en weer taxi-en en ruilen van de campervan. We waren overigens niet de enige, aangekomen bij de nieuwe camper stonden daar 5 andere koppels met exact dezelfde problemen…

De tweede campervan blijkt erger te zijn
Al snel bleken de deuren nog minder goed te sluiten, meer ramen lek te zijn en maakte de motor meer geluid dan de eerste auto. Ik geloof dat dit het punt was waarop we er een beetje klaar mee waren. We wisten dat we een goedkope camper hadden en dat je daar geen topkwaliteit van mag verwachten. Maar deuren en ramen die niet sluiten, lekke ramen en een koelkast die het niet doet (in de tweede auto) is toch echt onder de maat ongeacht het bedrag dat je ervoor betaald hebt.

Al met al zijn onze ervaringen met de Hippie Camper zo slecht dat we besloten hebben de volgende keer te gaan voor óf dezelfde kwaliteit maar een lager bedrag (die zijn er namelijk echt). Of voor een iets betere kwaliteit auto die gewoon iets meer kost. Wel wil ik nog even benadrukken dat dit komt door de staat waarin de campervans verkeerden en niet door de behulpzaamheid (en het geduld) van de medewerkers. Er werd snel op ons gereageerd, ze hebben ons altijd geholpen, zelfs betaald voor de hotel overnachtingen en taxi’s… Maar al met al hebben we ruim 4 dagen verloren door reparaties en uurtjes aan de weg; wachtend op hulp. Op een vakantie van een maand is dat iets teveel verspilde energie en tijd.

Heb jij ook gebruik gemaakt van de hippie camper? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen met de camper?

0 reacties