Selecteer een pagina

Al enige tijd ben ik onderdeel van deze bloggerswereld en toch heb ik nog nooit iets gehoord van blog hoppen. Een blog hop? Jup! Gelukkig is daar google, en google kon mij vertellen dat het vergelijkbaar is met een soort kettingbrief. Onderaan deze blog stuur ik je door naar de volgende blog en die doet uiteraard hetzelfde. Zo hop je van blog tot blog tot je weer hier terecht bent gekomen en het kringetje dus rond is. Dit is een creatieve blog hop dus pak een kop thee, een stukje taart en bereid je voor op veel zomerse diy inspiratie en kriebels om zelf lekker aan de slag te gaan.

Voor iedereen die nieuw is op My Name is Daisy : Hi! :). Dit is een design en lifestyleblog voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, reizen, cultuur en interieur. Wekelijks verschijnen er nieuwe diy’s, reviews, recepten, expositie-tips en andere leuke dingen die ik graag met jullie deel! Met mijn blog probeer ik het leven wat kleurrijker en vrolijker te maken. Ik hoop dat mijn enthousiasme voor mooie vormgeving, leuke diy’s en fijne boeken (met uiteraard prachtige covers) aanstekelijk is en inspireert.

Laten we maar snel beginnen! Het plaatje verraad het misschien niet eens een beetje maar we gaan aan de slag met waterglazen :).  Zelf ben ik zo iemand die het liefst voor iedere gelegenheid nieuwe glazen wil. Verjaardagsglazen, feestjes-glazen, verdrietige-dagen-glazen, blije-dagen-glazen, zondag-glazen; you get the point right? Ik miste een beetje de “ik zit lekker in de tuin en drink wat uit mijn vrolijke ik zit in de tuin en de zon schijnt luxe waterglazen”.

Wat heb je nodig?

 • glazen
 • nagellak
 • satéprikkers
 • kommetje
 • nagellak remover (om de troep en het bakje later mee schoon te maken)

Stap 1: vul het bakje met water.

DIY

Stap 2: druppel de nagellak in het bakje en gebruik het stokje om de nagellak wat te sturen.

stap 2

Stap 3: dompel je glas onder in het bakje. Ik heb het glas wat schuin gehouden omdat ik graag een schuine rand wilde. Je kunt hem natuurlijk ook helemaal onderdompelen of recht of …

stap 3

Stap 4: laat het even drogen en zet het glas dan op zijn kop zodat het goed kan drogen en uitharden voordat je de glazen gaat gebruiken. Tadaaaaa! En dan ben je klaar! De glazen zou ik wel met de hand wassen (de vaatwasser haalt er door het hete water namelijk toch wat nagellak af. Heet water uit de kraan niet).

tadaaa!

Je kunt dit natuurlijk ook met doen met schaaltjes of een mok:

dit kan natuurlijk ook...

Ik ben natuurlijk super benieuwd wat je van deze diy vindt! Ben je net zoals ik erg enthousiast en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Laat hieronder in de comments dan een berichtje achter (vermeld ook even je lievelingskleuren). De winnaar stuur ik nagellak op, genoeg voor minimaal 3 glazen :). (De winnaar wordt bekend gemaakt op 28 juni)

Goed. Dan stuur ik je nu graag door naar de diy van Elsa en Inge van ElsaRblog.com. Creatieve toppers die prachtige dingen maken. Het is een inspirerende kleurrijke food- en lifestyleblog, super fijn dat ze stap voor stap uitleggen hoe iets moet zodat iedereen hiermee aan de slag kan.

En heb je de diy van Ilse al gezien?  Die heeft een leuke kampeer foto speurtocht gemaakt die je ook kunt downloaden 🙂 !

25 Reacties

 1. Natascha

  Wat een gaaf effect zeg! Dit ga ik zeker eens maken met de oudste. Veel hopplezier.

 2. Anne - Simple Thoughts

  Oh wauw! Wat een perfecte “ik zit in de tuin en de zon schijnt luxe waterglazen”. Leuk dat je mee doet aan de Crea-Hop, zo leer je nog eens nieuwe dingen kennen, maar ook nieuwe blogs (shame on me, ik kende jouw blog nog niet..)

 3. Ceciel

  Hoi Diasy, wauw mooi geworden. Een hele tijd terug heb ik dit ook geprobeerd maar het werd niet zo mooi als die van jou. Wellicht moet ik het dan toch nog eens zelf proberen met een zomerse gele kleur :).
  Ook erg leuk om jou blog zo te ontdekken via de crea hop. Groetjes Ceciel

  • Daisy

   Hi! 🙂 Dank je wel! Oh jeetje, wat jammer. Ik heb 1 glas een keertje opnieuw gedaan (even schoonmaken met nagellak remover en gewoon opnieuw dompelen). Het helpt als je twee contrasterende kleuren gebruikt. Dus ik heb hier mintgroen en blauw gepakt, maar geel en rood etc zou ook goed kunnen werken. Hoop dat het de volgende keer wel lukt! Komt vast goed, laat je me dan even het resultaat zien? Vind ik leuk :).

 4. kren

  Dat wil ik al zo lang eens proberen!

  Ze zijn echt super goed gelukt!

 5. Anneleen

  Ziet er heel leuk uit !!! 🙂

 6. Sandy

  Die wil ik zeker en vast proberen, misschien een idee voor ons huwelijk, met wit-grijs-blauw zodat het voor mijn vriend niet te vrouwelijk wordt 😉 dankjewel voor de tips!!

 7. Yolanda

  Wat een leuke DIY! Fijn dat ik je heb leren kennen via deze blog -hop.

  • Daisy

   vind ik ook! Ik kende het hele begrip “blog-hop” nog helemaal niet (shame on me). Maar kan niet wachten op de volgende, zo leuk om iedereens creatieve ideeën te zien.

 8. Dorien

  Oh, waw! Dat is zo mooi! Ga ik zeker eens proberen

 9. Danielle

  Superleuk idee! Had hier nog nooit van gehoord, maar het ziet er zo gaaf uit, dat wordt nagellak inslaan hier haha

  • Daisy

   Dank je wel! :). Ja super leuk haha, vooral die hele goedkope werken hier super goed voor. Hoe cheaper (stroperiger) hoe beter!

 10. Marieke

  Mooi zeg, nooit bij stil gestaan dat je nagellak daar ook voor kan gebruiken.

 11. inge minten

  O dit vind ik zo gaaf daarom zou ik ook graag mee doen met deze winactie. Ik vind de kleuren die je zelf hebt gebruikt zo mooi!!!.

 12. Melanie

  Leuk gedaan. Ziet er heel duur uit de glazen. Lol

 13. Jacquie

  Wat gaaf !! Ja ik zie mezelf ook glazen maken voor anderen u een favoriete kleur of zo !! Oh over een maand baby shower met thema geel!! Super bedankt !!

 14. Marian Zw

  Wat een superleuk idee! En handig inderdaad om bij een minder goed resultaat het met remover te verwijderen. Ik doe graag mee me de hop actie

 15. Roelina

  Wauw wat gaaf! De moeite waard om te proberen, lijkt me ook leuk voor een vaas. Ik doe dus graag mee! Off the record, wat maak je mooie dingen zeg.

  • Daisy

   Toevallig gister een aanvraag binnen gekregen voor het maken van een vaas! Lijkt me inderdaad erg leuk, lijkt me ook wel tof op een terracotta bloempot. Maar dan met witte nagellak ofzo :).

 16. Bodil

  Hee, wat gaaf!!! Dit vind ik echt heel tof!
  Blauw, paars en groen vind ik altijd een mooie combinatie, maar laten we eerlijk zijn dit kan met super veel kleuren een mooi effect geven!

  • Daisy

   true! Het blijft ook leuk om te doen, het is zeer verslavend haha. Moet echt opletten dat straks niet mijn hele huis vol staat met dit soort glazen, vaasjes, potjes, pannetjes etc. XD

 17. Judith Rotmans

  goh wat een leuk idee zeg. ik doe graag mee om het eens te proberen.
  mijn lievelingskleuren zijn eigenlijk die je hebt gebruikt haha

 18. Grace

  Oké, dat met nagellak lukt mij dus echt niet. #DIYfail hier. Bij jou is het echt mooi gelukt zeg!

  • Daisy

   Oh no :o. Hoe kan dat nou! Hoe/wat heb je precies gedaan? Misschien kan ik even met je mee denken? Zou natuurlijk leuk zijn als het uiteindelijk gewoon lukt! :).

 19. Cobi

  Ohh dit is gaaf voor de hightea glazen op de hightea die ik wil geven met Mn verjaardag! Leuk in zomerse kleurtjes en dan doen we ook de zijkant van de borden mee…… beetje geel rood oranje ofzo….. ik zie het al helemaal voor me!!