lovebird

Marian Daems – werk zonder titel | keramiste

Zoals jullie misschien wel weten ben ik enigszins verslaafd aan keramieke borden en kommetjes. Of stiekem eigenlijk gewoon alles dat gemaakt is van dit materiaal. Het heeft vaak een hele authentieke en kwetsbare luxe uitstraling en daar houd ik nou eenmaal van. Laatst stuitte ik op het werk van Marian Daems (keramiste) en besloot haar werk met jullie te delen. Ik ben oprecht fan van haar werk, voornamelijk omdat het echt lééft!

Marian Daems

Bron: mariandaems.nl

Haar oude liefde en jeugd hobby is uitgegroeid tot een passie waar ze nu dagelijks mee bezig is. Naast het creëren van objecten geeft ze ook workshops, staat ze op markten of presenteert ze haar werk op exposities.

Wat ik tof vind is dat ze wel een idee of verhaal heeft bij ieder object dat ze maakt, maar dat ze het werk geen titel geeft.

 

 

 Ik geef mijn werk geen titel. Dit doe ik niet, omdat mijn ervaring is dat iedereen weer iets anders ziet in mijn werk. Dat vind ik mooi en die ruimte voor iedereens eigen fantasie en invulling wil ik zo houden en niet in de weg staan met mijn eigen titels. – Marian Daems

Ha! Dat is natuurlijk een super mooi principe, maar het maakt me wel extra nieuwsgierig naar de originele gedachte achter het werk. Wat natuurlijk helemaal de bedoeling is want onbewust loop ik daardoor al weken enorm te fantaseren en brainstormen. Persoonlijk merk ik dat ik de huisjes nijg te koppelen aan personen en herinneringen. Zo doet het huisje op de eerste foto me denken aan een mevrouw bij ons in de straat, ze bakt veel en heeft gezellige ronde wangetjes. Terwijl het meest rechter huisje me doet denken aan een leraar van vroeger, hij was heel slank en lang (met een grappig snorretje). Eerlijk gezegd kan ik hier eindeloos over brainstormen, Marian’s werk kan gekoppeld worden aan zoveel actuele heftige onderwerpen maar is tegelijkertijd gewoon heel leuk. Het heeft iets gekkigs, humor, en dat waardeer ik heel erg!

Zelf heb ik een Lovebird, en wat me meteen al opviel was dat het geen glad object is. Er zit een hele fijne structuur in het werk dat er meer diepte aan geeft. Ondanks het kleine formaat is het zeker iets dat de aandacht trekt. Al een aantal keren is me gevraagd waar ik dat mooie beeldje vandaan heb. Op haar website vond ik onderstaande artikelen:

Marian

Interview in het NHD

Interview in de Open Atelier krant

Wat vind jij van Marian Daems werk? Waar moet jij aan denken als je haar werk bekijkt? Let me know in the comments :-).

You may also like

Leave a Comment

We all love cookies! Door mijn website te gebruiken geef je me toestemming deze te gebruiken :-). yes! lees mijn privacy verklaring