Cadeau tips voor ontwerpers & creatievelingen

Mijn hobby? Cadeautjes geven! Is dat gek? Misschien een beetje ja, i know. Maar ik vind het gewoon zo leuk, ik kan er niets aan doen. Ik vind het heerlijk om na te denken over het perfecte cadeautje. En als ik die dan gevonden heb is het erg lastig om voor me te houden wat ik heb uitgekozen. Vandaar dat ik het daadwerkelijke cadeau vaak pas koop in de week van… Want de kans dat ik anders mijn mond voorbij praat is veel te groot haha.

Het is dus geen verassing dat ik erg uitkijk naar de maand December. Een maand lang doorbrengen met familie, vrienden, spelletjes spelen, cadeautjes inpakken en vooral: Véél. Lekker. Eten! #fan. Ik kan me goed voorstellen dat het best lastig is om leuke cadeaus te kopen voor ontwerpers als daar je eigen interesses niet liggen. Vandaar dat het me leuk leek om een verzamelpost te maken met geschikte cadeaus. Een post vol met producten die ik weleens heb gegeven of gevraagd  Frank: lees je dit? #HINT.

stendig kalender

Een Stendig kalender

Waarom deze kalender zo speciaal is? De kalender is ontworpen in 1966 door Massimo Vignelli voor Charles Stendig. Het is de enige kalender die hangt in het MoMA in New York! Het is bold, duidelijk, clean en een echt statement!


Altijd goed

Onder het mom van “hier kun je nooit genoeg van hebben”: fineliners en schetsboeken! Persoonlijk raad ik aan om fineliners te kiezen die watervast zijn (zoals die van Micron).

Mooie boeken

Dit is natuurlijk heel erg afhankelijk van iemands interesse gebied. Maar persoonlijk vind ik dit wel echt aanraders: know your onions, in progress, the complete book of chalk lettering, wreck this journal, Helvetica,  de edele kunst van not giving a fuck maar  the crossroads of should and must is voor nu wel echt mijn big time favoriet en motiverend! Ook super mooi in elkaar gezet en geïllustreerd.


Hallo inspiratie!

Heeft iemand nog geen museumkaart? Dan is het wellicht leuk om iemand zo’n kaart cadeau te geven! Pas nu ik geen studentenkaart meer heb besef ik hoe duur musea eigenlijk zijn. Stiekem ga ik nu ook veel veel te weinig naar musea toe en zo’n kaart waarmee je op heel veel plaatsen gewoon naar binnen mag wandelen… Dat verlaagt die drempel natuurlijk enorm.

Een pantone mok

Een mok in iemands lievelingskleur <3. Kan niet missen!


Een inspirerende scheurkalender

De scheurkalender van Flow staat vol met 365 blije, lieve en prachtige illustraties. Zo hangt er iedere dag een nieuw schilderijtje aan de muur!


Steel like an artist

Eh ja dat lees je goed! Steel like an artist is een boek geschreven door Austin Cleon. Technisch gezien is dit ook een boek i know. Maar hij heeft er ook een journal bij gemaakt die je erbij kunt kopen! Dat maakt het meer een soort leer-proces right? Heb hem zelf dus nog nooit gelezen, ben dus ook heel erg benieuwd. Maar zoveel mensen hebben hem aangeraden dat ik hem onmisbaar vond in dit lijstje.

Een persoonlijk cadeautje

Stalk even iemands instagram, wie volgt hij/zij? Wie vinden ze inspirerend? Veel ontwerpers/illustratoren bieden ook producten aan via een webshop zoals Etsy bijvoorbeeld. Maar ook zou je kunnen vragen naar iemands persoonlijke doelen. Misschien kun je een leuke workshop vinden die daarbij aansluit!

Ik ben natuurlijk heel nieuwschierig en hoop dat je hier iets mee kunt! :-). Is er iets dat écht in dit lijstje zou moeten staan? Let me know in the comments!

You may also like

Leave a Comment

We all love cookies! Door mijn website te gebruiken geef je me toestemming deze te gebruiken :-). yes! lees mijn privacy verklaring