Selecteer een pagina

Al jaren verzamel ik plaatjes van mooie keukens, toffe details en tegeltjes. Dus toen we een half jaar geleden deze woning kochten kon ik mijn geluk niet op. Naast het feit dat de huidige keuken niet heel mooi is is hij ook nog eens gevaarlijk (alles is nogal hoog, dus de oven levert nog weleens brandwonden op). Daarnaast vallen er soms zomaar kastjes naar beneden en eh ja, dat voelt niet heel fijn en veilig. Na een half jaar van plannen, zoeken, twijfelen en nog meer plannen hebben we een aantal knopen doorgehakt die ik hier graag met jullie willen delen! 🙂

En toen sloeg de paniek toe

Normaliter ben ik heel goed in het maken van keuzes, echt waar. Maar nu voelt iedere keuze ineens alsof ik aan het koorddansen ben: één verkeerde move en… Wil ik een witte keuken? Die vind ik vast over 20 jaar nog mooi? Of wil ik toch een blauwe keuken? (Daar ben ik al heel heel erg lang verliefd op). En ben er ook eigenlijk van overtuigt dat dit het gaat worden op het feit na: dat ons budget dat niet toe laat. Gaan we dan zelf de frontjes maken? Of kiezen we gewoon een ander kleurtje? Van welk materiaal willen we de frontjes dan? whaaaaaa. Misschien moeten we de keuken maar gewoon laten voor wat het is.

Ik hoopte heel erg dat het bezoeken van keuken specialisten e.e.a. zou opklaren en verduidelijken. Maar dat maakte de boel eigenlijk alleen maar ingewikkelder. We konden namelijk nergens de keuken aanschaffen binnen het budget zoals we hem écht graag wilde hebben. En dus gooiden we het roer om.

We gaan alles zelf samen stellen / bouwen

Het was een hele stap en omschakeling maar uiteindelijk hebben we besloten om de basis (kastjes, lades etc) bij de Ikea te kopen. Met de zwarte Lerhyttan frontjes in de kleur: zwart. Zwart? Ja. Trust me: het was errug lastig om van dat blauwe af te stappen, ze hebben ze alleen in het zwart. Het traditionele maar toch moderne karakter sprak ons erg aan. Daarnaast is het profiel / de lijst van massief hout en dat voel je heel goed. (Als we dit zat zijn kunnen we de deurtjes altijd nog een andere kleur geven).

Zoals je op de lijntekening hierboven kan zien krijgt de keuken een “U” vorm met aan het looppad een overstekende bar: zodat we lekker aan de keuken kunnen zitten. Omdat we het liefst een werkblad uit 1 stuk willen hebben besluiten we het werkblad zelf te maken van beton. We hebben heel veel beton staaltjes aangevraagd en proefjes gemaakt met witte kleurstof. Een wit stenen blad leek me namelijk fantastisch! Met de nadruk op leek: want het was zo wit dat het eerder op gips leek. Het had niet echt de uitstraling waar we onbewust naar op zoek waren en dus is de keus gevallen op een zilvergrijze, hele lichte grijze kleur. Dat contrasteert mooi met de witte hexagon tegeltjes en de witte overhangende wasbak.

Weest niet bang: de roze muur krijgt een andere kleur haha. Was in het programma een beetje lastig aan te geven. En de bar wordt aan deze kant gewoon wit en niet zwart, anders zou het wel heel donker worden en dat willen we niet.

We zitten zo ondertussen al een maand zonder fornuis en oven dus wat kijk ik uit naar de oven op het plaatje! Gewoon weer kunnen koken en eten. Eerst moeten we de vloer alleen nog restaureren… en het werkblad maken en…

Zoals je begrijpt duurt het dus nog wel even. Wel hebben we afgelopen weekend de hexagon tegeltjes geplaatst. Dat wordt echt zo gaaf! Kan niet wachten totdat alles klaar is en ready to go :-). Ben natuurlijk wel benieuwd. Wat vind jij van de plannen?

0 reacties