by daisy
boven aanzicht keuken plattegrond

Onze keuken plannen + moodboard

by daisy

Al jaren verzamel ik plaatjes van mooie keukens, toffe details en tegeltjes. Dus toen we een half jaar geleden deze woning kochten kon ik mijn geluk niet op. Naast het feit dat de huidige keuken niet heel mooi is is hij ook nog eens gevaarlijk (alles is nogal hoog, dus de oven levert nog weleens brandwonden op). Daarnaast vallen er soms zomaar kastjes naar beneden en eh ja, dat voelt niet heel fijn en veilig. Na een half jaar van plannen, zoeken, twijfelen en nog meer plannen hebben we een aantal knopen doorgehakt die ik hier graag met jullie willen delen! 🙂

En toen sloeg de paniek toe

Normaliter ben ik heel goed in het maken van keuzes, echt waar. Maar nu voelt iedere keuze ineens alsof ik aan het koorddansen ben: Ă©Ă©n verkeerde move en… Wil ik een witte keuken? Die vind ik vast over 20 jaar nog mooi? Of wil ik toch een blauwe keuken? (Daar ben ik al heel heel erg lang verliefd op). En ben er ook eigenlijk van overtuigt dat dit het gaat worden op het feit na: dat ons budget dat niet toe laat. Gaan we dan zelf de frontjes maken? Of kiezen we gewoon een ander kleurtje? Van welk materiaal willen we de frontjes dan? whaaaaaa. Misschien moeten we de keuken maar gewoon laten voor wat het is.

Ik hoopte heel erg dat het bezoeken van keuken specialisten e.e.a. zou opklaren en verduidelijken. Maar dat maakte de boel eigenlijk alleen maar ingewikkelder. We konden namelijk nergens de keuken aanschaffen binnen het budget zoals we hem Ă©cht graag wilde hebben. En dus gooiden we het roer om.

We gaan alles zelf samen stellen / bouwen

Het was een hele stap en omschakeling maar uiteindelijk hebben we besloten om de basis (kastjes, lades etc) bij de Ikea te kopen. Met de zwarte Lerhyttan frontjes in de kleur: zwart. Zwart? Ja. Trust me: het was errug lastig om van dat blauwe af te stappen, ze hebben ze alleen in het zwart. Het traditionele maar toch moderne karakter sprak ons erg aan. Daarnaast is het profiel / de lijst van massief hout en dat voel je heel goed. (Als we dit zat zijn kunnen we de deurtjes altijd nog een andere kleur geven).

Zoals je op de lijntekening hierboven kan zien krijgt de keuken een “U” vorm met aan het looppad een overstekende bar: zodat we lekker aan de keuken kunnen zitten. Omdat we het liefst een werkblad uit 1 stuk willen hebben besluiten we het werkblad zelf te maken van beton. We hebben heel veel beton staaltjes aangevraagd en proefjes gemaakt met witte kleurstof. Een wit stenen blad leek me namelijk fantastisch! Met de nadruk op leek: want het was zo wit dat het eerder op gips leek. Het had niet echt de uitstraling waar we onbewust naar op zoek waren en dus is de keus gevallen op een zilvergrijze, hele lichte grijze kleur. Dat contrasteert mooi met de witte hexagon tegeltjes en de witte overhangende wasbak.

vooraanzicht

Weest niet bang: de roze muur krijgt een andere kleur haha. Was in het programma een beetje lastig aan te geven. En de bar wordt aan deze kant gewoon wit en niet zwart, anders zou het wel heel donker worden en dat willen we niet.

moodboard

We zitten zo ondertussen al een maand zonder fornuis en oven dus wat kijk ik uit naar de oven op het plaatje! Gewoon weer kunnen koken en eten. Eerst moeten we de vloer alleen nog restaureren… en het werkblad maken en…

Zoals je begrijpt duurt het dus nog wel even. Wel hebben we afgelopen weekend de hexagon tegeltjes geplaatst. Dat wordt echt zo gaaf! Kan niet wachten totdat alles klaar is en ready to go :-). Ben natuurlijk wel benieuwd. Wat vind jij van de plannen?

0 comment
0 FacebookTwitterPinterestEmail
warm winter serie kijken weer

Brrr sneeuw is tof maar eerlijk is eerlijk: het is best fijn om lekker op de bank te ploffen voor wat afleveringen van die ene serie. Laten we de popcorn vooral niet vergeten.  Dit is een lijstje met mijn binge-watch toppers:

YOU

Ben jij niet snel bang te krijgen en ben je echt op zoek naar een serie om je helemaal in onder te dompelen? Dan is deze serie echt iets voor jou! Ik hoop heel erg dat er een nieuw seizoen uitkomt want eh… ik wil weten hoe het verder gaat!

Sabrina

Een leuke serie met zo nu en dan verwijzingen naar Riverdale. Ben je een Riverdale fan? Dan denk ik dat je dit ook wel kunt waarderen!

Riverdale

Hier hoef ik niets over te zeggen toch? Ik bedoel #fan.

Atypical

13 Reasons why season 2

Een veelbesproken serie met veel voors- en tegens. De serie zorgt in ieder geval voor veel discussies en ophef. Dit seizoen staat in het teken van seksueel misbruik, er zit dan ook een kijkwijzer op van 16+. Hannah komt nog wel voor in de afleveringen maar ze worden niet meer vanuit haar gesproken. De afleveringen worden nu begeleid aan de hand van degene die die dag naar de rechtbank moet. Heel slim gedaan van de makers.

Directeur Bolan: ‘Suicide contagion is a real thing, and we’ve got to take measures to protect you kids.’

Clay: ‘I don’t understand — how does silence protect us?’

Directeur Bolan: ‘Kids get talking about Hannah, maybe even admiring what she did. They might think somehow that this is an answer…’

Clay: ‘Maybe they just wanted to start a conversation.’

Directeur Bolan: ‘Suicide contagion is a real thing, and we’ve got to take measures to protect you kids.’

Op zoek naar wat meer actie?

Arrow

The Flash

Supergirl

Quantico

Ik ben uiteraard heel benieuwd naar de series die jij graag kijkt! Ik kan er nog wel veel meer opnoemen schaam me stiekem wel een beetje nu ik dit lijstje zo zie. Maar ik eh moet dan ook wel zeggen dat ik eigenlijk nooit meer tv kijk, wij kijken iedere avond 1 a 2 + 1 afleveringen van een serie en dan ga je er best snel doorheen. Dus: nog tips? 🙂 Dan hoor ik het graag!

ps: the Americans is ook heel tof!

0 comment
0 FacebookTwitterPinterestEmail
the guernsey literary and potato peel pie society

Het boek is geschreven door: Mary-Ann Shaffer & Annie Barrows

Zo. Dat is een hele mond vol, ik kan het nog steeds niet goed uitspreken haha. Als ik boeken alleen zou lezen als de cover me aanspreekt zou ik dit boek niet uit de kast gepakt hebben denk ik. Maar oh boy, wat ben ik blij dat ik dat wel gedaan heb. Op “licht” aandringen van mijn boekenclub genoten dat wel. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society kan ik met recht mijn top 1 favoriete boek noemen. Het verhaal is meeslepend dus lees dit alleen als je tijd hebt, het weer aan de kant leggen is lastig.

Achterflaptekst:

January 1946: London is emerging from the shadow of the Second World War, and writer Juliet Ashton is looking for her next book subject. Who could imagine that she would find it in a letter from a man she’s never met, a native of the island of Guernsey, who has come across her name written inside a book by Charles Lamb…. 


As Juliet and her new correspondent exchange letters, Juliet is drawn into the world of this man and his friends—and what a wonderfully eccentric world it is. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society—born as a spur-of-the-moment alibi when its members were discovered breaking curfew by the Germans occupying their island—boasts a charming, funny, deeply human cast of characters, from pig farmers to phrenologists, literature lovers all. ď»ż


Juliet begins a remarkable correspondence with the society’s members, learning about their island, their taste in books, and the impact the recent German occupation has had on their lives. Captivated by their stories, she sets sail for Guernsey, and what she finds will change her forever.

Het boek is geschreven in briefvorm, in het begin even wennen maar zodra je door hebt wie wie is gaat het prima en hoef je de aanhef bijna niet meer te lezen. Aan het taalgebruik herken je al wie wie is. Je leert de karakters extra goed kennen omdat je door die brieven toch het gevoel hebt intiemer contact te hebben met de personages.

Mijn favoriete personages:

 • Juliet
 • Dawsey
 • Kit
 • Stiekem eigenlijk gewoon iedereen op het eiland haha

5 redenen om dit boek te lezen

 • Je leert snel en veel over de geschiedenis van het eiland Guernsey tijdens de tweede wereld oorlog
 • Het boek in briefvorm is heel verfrissend
 • Het boek is 10 keer beter dan de film (dit is al reden genoeg toch?)
 • In het Engels werkt het boek beter door de tone of voice
 • Er zit ook echt wel humor in

Waarom ik het boek 10 keer beter vind dan de film

De film kwam op de een of andere manier wat gewoontjes over. Het is gebruikelijk en begrijpelijk dat ze een en ander weg hebben moeten laten in verband met de tijdsduur van een film. Maar persoonlijk denk ik dat ze net de verkeerde dingen hebben weggelaten. Daarnaast is het hele brieven aspect niet zo duidelijk aanwezig waardoor het net die verfrissende toon verliest. Neemt niet weg dat het een leuke film is om naar te kijken :-). De acteurs doen het goed, het eiland komt mooi naar voren… Al met al echt niet slecht. Maar zo enthousiast als dat ik ben over het boek? Nee dat ben ik niet over de film.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of jij dit boek al hebt gelezen? Of dat je het nog gaat lezen? En welk boek vind jij een echte aanrader? Let me know in the comments!

Klik hier voor meer “judge a book by it’s cover” boek recensies.

0 comment
0 FacebookTwitterPinterestEmail
kaarsenhouders

Het is tijdens de feestdagen altijd leuk en fijn om kaarsen op tafel te zetten. En hoe leuk zijn deze ster – koperen kaarsenhouders? Een super makkelijke en snelle diy. Wat heb je daar allemaal voor nodig?:

 • lucht drogende witte klei (heb deze bij de action gehaald)
 • bakvormpje in de vorm van een ster
 • koperen buis (je kunt dit zelf op maat zagen maar je kunt ook in kleine verpakkingen kopen)
 • en een kaars, deze komen bij de Hema vandaan
kaarshouders in de vorm van sterren

Stap 1:
Rol de klei uit totdat het net zo dik is als het bakvormpje. Haal met het vormpje een ster uit de klei. Het is even wikken en schuiven, eventuele scheve randjes kun je altijd weg snijden als je dat graag wilt. Maak de klei niet te nat, dan blijft het teveel plakken.

Stap 2:
Steek de koperen buis een stukje in de klei en laat dit goed drogen! Je kunt de klei uiteraard nog schilderen of versieren. Zelf heb ik ze alleen afgelakt met blanke lak zodat ze niet beschadigen / vies worden.

Klaar is kees! Vooral het wachten duurde erg lang haha. Ik ga de kaarsjes nu snel aan zetten. Bedankt voor het bekijken van deze diy. Have fun! :-).

0 comment
0 FacebookTwitterPinterestEmail

Met een pyjama en warme chocolademelk op de bank een foute kerstfilm kijken is en blijft gewoon top. Dat we alle films al 100 keer gezien hebben maakt dan natuurlijk niet meer uit. Hieronder een overzicht met mijn favo kerstfilms die op Netflix te bekijken zijn.

The princess switch

Een super grappige fijne foute film. Dat tweelingen elkaar ontmoeten zonder van elkaars bestaan af te weten en besluiten om van plek te wisselen is misschien niet vernieuwend maar maakt het niet minder leuk. Als je fan bent van The parent trap ga je deze film ook helemaal top vinden! De sneeuw, kerstbomen en het bakken maken het heel cheesy kerstig, echt een feelgood movie met een happy end.

Christmas Inheritance

Een zoete kerstfilm over tradities, vriendschap en familie. Opbloeiende liefde en lekker veel sneeuw maken het een extra knusse kerstfilm.

Mowgli: Legend of the Jungle & Fantastic beasts and where to find them

Misschien geen typische kerst films maar wel mooie en leuke films om tijdens de feestdagen te kijken!

The Christmas Chronicles

Deze staat bij ons bovenaan het lijstje voor op 1e kerstdag, heb jij deze film al gezien? Wat vond je ervan?

Chilling adventures of Sabrina

Wil je dit jaar iets anders dan de kerst klassiekers? Dan is dit echt iets voor jou! Sabrina is een serie en Netflix heeft een nieuwe aflevering / kerst special online gezet onder de naam “A midwinter’s tale”. Zou het helemaal niet erg vinden om de aflevering opnieuw te bekijken tijdens de feestdagen.

Meer film tips:

 • The spirit of Christmas
 • Merry Kissmass
 • The holiday Calender
 • A Christmas Prince
 • A Christmas Prince: the royal wedding
 • Harry Potter marathon (blijft leuk)

Welke films staan er bij jou allemaal op het lijstje? Of ga jij tijdens de feestdagen liever aan de slag met leuke diy projecten?

diy kerst ornament
2 comments
0 FacebookTwitterPinterestEmail

We all love cookies! Door mijn website te gebruiken geef je me toestemming deze te gebruiken :-). yes! lees mijn privacy verklaring