Selecteer een pagina

digiminderen – boek ontwerp

Over het boek

In “366 dagen digiminderen’ deelt Johan van Houten zijn ervaringen met de lezer en geeft handige tips hoe je zelf je on- en offline leven kunt bepalen.

Johan van HoutenDigiminderen is in 2015 opgericht door Johan van Houten. Johan van Houten is dé expert op het gebied van offline leven. In 2015 en 2016 leefde hij 366 dagen offline. Deze ervaringen heeft hij omgezet in een cursus waar je de balans kunt vinden tussen het leven online en offline. In ‘366 dagen digiminderen’ deelt hij zijn ervaringen met de lezer en geeft handige tips hoe je zelf je on- en offline leven kunt bepalen.

Het ontwerp

Als je door het boek bladert voelt het alsof je door Johan zijn notitieboekje bladert. Zinnen zijn onderstreept, woorden doorstreept, er is gekrabbel en er zijn herinneringen in geplakt.

Deze opdracht was een feestje. Het zelf ontwerpen van een geschreven lettertype, het maken van illustraties, fotograferen en opmaken van tekst. Allemaal dingen waar ik heel blij van word! 

De illustratieve aanpak in combinatie met de foto’s versterkt het persoonlijke avontuur van Johan en verteld daardoor zijn ervaringen op een overtuigende manier.