Selecteer een pagina
Design meets sience

Design meets sience

Design meets sience

Een symposium over de interdisciplinaire samenwerking tussen wetenschappers en ontwerpers. Met als uiteindelijke doel het blikveld van beide partijen te verbreden.

De vormgeving speelt in op die samenwerking door gekke effecten. Zo zijn de stoelen wit als je binnnenkomt, maar als je er een tijdje op hebt gezeten en de stoel warm is, wordt hij paars.

De bedrijfskleding en stoelen zijn bedrukt met hydrochromatische inkt. Het shirt verandert hierdoor van kleur als die persoon zweet. Hetzelfde geld voor de stoel. Iemand met lekkere warme billen laat een leuke vlek achter bij het opstaan! 

The king and i

The king and i

The King and i

Deze poster heeft een mooi plekje gewonnen in de tentoonstelling en was te zien in De Affiche Galerij (Den Haag).  De expositie heette “The King and I”, het was een eerbetoon aan het 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

Vergeten fruit

Vergeten fruit

vergeten seizoensfruit: de mispel

Er is tegenwoordig een groot aanbod fruit dat er onweerstaanbaar lekker uit ziet: glanzend rode aardbeien of mango’s met een prachtige blush. Al zul je in de supermarkt niet snel seizoensgebonden fruit zoals de mispel tegenkomen. Fruit waarvan ik wil voorkomen dat we het alleen nog in musea kunnen bewonderen. Dus, welkom in de magische wereld van de mispel. Ik hoop dat ik met dit project niet alleen de mispel introduceer, maar ook een nieuwe december traditie in het leven roep!

De mispel is een ontzettend lekker fruitsoort! Je kunt ze plukken na de eerste nachten vorst, je moet mispels wel even laten (rotten) liggen voordat je ze kunt eten. Hoe zachter ze zijn hoe lekkerder! Ze zijn een beetje zoetig van smaak. Super lekker om te verwerken in een taart of likeur, toetjes, jam, compote etc.

Om het fruit opnieuw te introduceren heb ik een mispel cadeau pakket ontworpen met daarin alles over de geschiedenis van de mispel; de draak van Gelre. Maar ook voldoende inspiratie, meteen wat ingredienten om mee aan de slag te gaan en natuurlijk niet te vergeten: mispels om te proeven!